Hamevac VHU-3000

HAM14786400
€ 6.040,00
€ 7.308,40 incl. BTW

 

Bestel veilig op schuurhuis.nl (zie privacy verklaring)

 

Op werkdagen voor 15.00 besteld, morgen in huis (indien op voorraad)

 

Binnen 14 dagen retourneren

 

Bestelling boven € 249,- gratis verzonden

Hamevac VHU-3000

De VHU-3000 vacuümunits bestaan uit een vacuümpomp, verbrandingsmotor, vacuüm buffertank en vacuümfilter ingebouwd in een robuust uitgevoerd frame welke bedoeld is als hijsbaar frame tot een maximum hefvermogen van 3000kg. Het robuust uitgevoerde frame kan d.m.v. een ketting aan een graafmachine of d.m.v. de lepelkokers aan een shovel worden bevestigd. Aan de onderzijde van de vacuümunit zit een hijspunt waarmee men d.m.v. een ketting verschillende soorten zuignappen flexibel kan ophangen. Tevens kan men grotere zuignappen of evenaars d.m.v. 4 bouten star aan het vacuümunit bevestigen. Het aansluiten van de zuignappen op de vacuümunit gebeurd d.m.v. vacuümslangen met snelkoppelingen. Al onze vacuümsystemen zijn uitgevoerd met een vacuüm buffertank zodat een grote veiligheid gegarandeerd is. De vacuümunit is voorzien van 4 poten zodat men de vacuümunit veilig kan wegzetten. Tevens is een grote vacuümmeter gemonteerd waarop men kan aflezen wanneer men mag heffen. De vacuümunits zijn ontworpen voor de zware bouwpraktijk en de zuignappen zijn solide uitgevoerd.

Probleemloos leggen tegen 3000kg

(Beton-) producten leggen tot 3000 Kg? Met de VHU-3000 kan dit probleemloos. Met zuignappen variërend tussen 30 kg. en 3000 kg. hefvermogen is er voor ieder product tot 3000 kg. een passende zuignap.

In combinatie met een machine:
De VHU-3000 wordt gebruikt in combinatie met een machine. Met het standaard aanwezige hijsoog en/of palletframe kan hij makkelijk aan diverse machines bevestigd worden. Deze vacuümunit is ook standaard uitgerust met extra valbeveiliging. 2 haken waarmee met behulp van een ketting of sjorband de lading extra gezekerd kan worden bij het werken boven de 1,5 meter.

Comfort en Veiligheid:
Met 9 uitvoeringen van de VHU-3000 is ook hier volop keuze. Sowieso heeft iedere VHU-3000 een goed afleesbare vacuümmeter en een ruim bemeten buffertank. Hiernaast is er keuze uit lampensets, acoustische beveiliging (Veiligheid) en afstandsbediening (Comfort)

Machine onafhankelijk

De VHU-3000 is voorzien van een eigen verbrandingsmotor die zorgt voor de aandrijving van de vacuümpomp. De unit is voor zijn aandrijving dus niet afhankelijk van de machine. Dit maakt hem voor jou als gebruiker erg flexibel. Wat heb je vrij? Een kraan, heftruck of shovel. In alle gevallen is de VHU-3000 makkelijk te bevestigen en kun je aan de slag.

Ingebouwde transportsteunen:
De VHU-3000 is uitgerust met ingebouwde transportsteunen. Deze steunen zorgen ervoor dat de unit tijdens transport en/of opslag stabiel staat en niet onbelangrijk de afdichting niet onnodig belast.

Afdichting:
Het slijtdeel van, in principe, alle vacuümunits is de afdichting. Dit is het onderdeel wat je het meest zult vervangen. We werken dus NIET met vlakke platen als zuignap en vervolgens dure gevulcaniseerde afdichtingen. Met jou als afnemer in ons achterhoofd produceren we zuignappen met een profiel waardoor we industriële afdichtingen kunnen gebruiken die voordeliger zijn in aanschaf en makkelijk (ook op de werkplek) te vervangen zijn.

Breed inzetbaar

Er is niet alleen een hoop keuze binnen de VHU-3000-serie, ook zijn toepassingen zijn vrijwel eindeloos. Om te beginnen kunnen alle (beton)elementen tot 3000 kg verwerkt worden.

Van 3000 kg naar 6000 kg:
We kunnen zelfs "opvoeren"! Optioneel is er een programma evenaars voor de VHU-3000. In dit geval wordt er getild met de evenaar i.p.v. de unit en de evenaar mag met 6000 kg belast worden.

2 aansluitingen voor zuignappen:
Om de VHU-3000 super flexibel te houden zijn er meerdere bevestigingsmogelijkheden voor de zuignappen. De grotere zuignappen en evenaars worden d.m.v. een bout/moer verbinding bevestigd. De kleinere zuignappen m.b.v. een hijsoog.

Rotoraansluiting:
Tot slot is het ook mogelijk de VHU-3000 uit te rusten met een rotoraansluiting i.p.v. het standaard hijsoog.

Specificaties

Hefkracht
3000 kg