Penetrograaf, standaard set voor metingen tot 80 cm diepte

602

De penetrograaf is een apparaat voor het bepalen van de penetratieweerstand van de bodem. De standaardset is voorzien van verschillende penetratieconussen, sondeerstangen en speciale pennen en grafiekpapier voor de recorder. De gehele set, inclusief reserveonderdelen, handleiding, conuscontrole en gereedschap, wordt geleverd in een aluminium draag- en transportkoffer. Elke penetrograaf is voorzien van een kwaliteitstestrapport.

 

Bestel veilig op schuurhuis.nl (zie privacy verklaring)

 

Op werkdagen voor 15.00 besteld, morgen in huis (indien op voorraad)

 

Binnen 14 dagen retourneren

 

Bestelling boven € 249,- gratis verzonden

Voordelen penetrograaf

- Noteert de krachten in een grafiek
- Laat verstoorde lagen perfect zien
- Toont gecompacteerde lagen aan
- Weerbestendige grafieken
- Metingen door één maal duwen
- Voor aannemers en landbouwkundigen
- Weerbestendig (roestvaststalen) instrumenthuis


Het meetbereik van de penetrograaf loopt tot 5000 kN/m2 (= 5 MPa) en het apparaat is geschikt voor metingen tot een diepte van maximaal 0,80 m. Met de penetrograaf kunnen eveneens continumetingen worden verricht, waarbij elke laag van het bodemprofiel tot een diepte van 0,8 m op het recorderpapier wordt gemarkeerd.
Daarnaast schrijft de penetrograaf vanzelf, wat wil zeggen dat gedurende de metingen de penetrograaf de resultaten onmiddellijk grafisch vastlegt. Dat vermindert de hoeveelheid werk die achteraf moet worden gedaan aanzienlijk. De gegevens kunnen onmiddellijk worden overgenomen en zijn gemakkelijk vast te leggen. Het principe van de metingen is gebaseerd op het indrukken van een gekalibreerde veer, terwijl het grafiekpapier door de recorder gelijktijdig wordt voortbewogen in verhouding tot de diepte van de sonde. Om te controleren of de sondeerstang en de conus verticaal in de grond dringen, is de penetrograaf voorzien van een met alcohol gevulde, opgehangen waterpas. De doordringing moet zo verticaal mogelijk plaatsvinden, teneinde de druk en de wrijving op de sondeerstand zo laag mogelijk te houden.